Werken bij Borrenbergs Groep

“We zoeken samen met de klant naar een passende oplossing.”

juni 2022

Bart Ooms is bedrijfsleider bij Vloerbewakers. Enige tijd geleden sprak ik met hem over het bedrijf en de verschillende diensten die ze aanbieden. Tijd dus om dieper in te gaan op de materie. Benieuwd geworden? Lees dan snel verder.

 

”Een vieze PVC vloer kunnen we reinigen. Evenals beschadigingen die herstelt kunnen worden. Zo kan je een gladde vloer ook anti-slip maken. We bieden verschillende diensten aan die een probleem met een bestaande vloer kunnen verhelpen. Vandaag willen we het in het bijzonder hebben over anti-slip vloeren. Dit is een methode die op steenachtige of keramische ondergronden uitgevoerd kan worden wanneer deze té glad zijn. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld een beton- of tegelvloer. Als een PVC vloer of gietvloer te glad is, kunnen we dit natuurlijk ook oplossen. Alleen dan met een coating!”

 

Hoe werkt het?

”We reinigen de vloer eerst machinaal. Vervolgens maken we met een speciale vloeistof kleine groeven in de toplaag van de vloer. Na de behandeling is er niets zichtbaar, maar door de gemaakte groeven kan water eenvoudig wegvloeien. Eigenlijk wordt de oppervlakte structuur veranderd zonder gebruik te maken van een coating. Hierdoor ontstaat er meer grip en is de kans op uitglijden als sneeuw voor de zon verdwenen.”

 

Als ik Bart vraag hoe hij het resultaat checkt, antwoord hij als volgt: ”Voorafgaand aan de opdracht kunnen we een proef doen. Hierbij doen we een startmeting op een nat vloeroppervlak om te kijken hoe glad de vloer daadwerkelijk is. Vervolgens behandelen we ongeveer een vierkante meter van de vloer met de anti-slip behandeling. Daarna doen we opnieuw een meting om de resultaten in kaart te brengen. Dit rapport gaat ook altijd naar de klant, zodat hij of zij ook weet wat de effecten zijn. Naar aanleiding van deze testresultaten kan een klant een weloverwogen beslissing nemen.

 

Wanneer is het geschikt?

”Eigenlijk is in Nederland de NEN norm vooral leading. Het is een norm voor de vloerveiligheid van alle beloopbare ondergronden. Hij geeft aan wat de stroefheid van de vloer moet zijn. Er is echter een uitzondering; zwembaden. Deze moeten stroever zijn, alle overige vloeren zijn gelijk. Of het nu gaat over een fietspad of galerij van een flat. Elke vloer moet aan deze norm voldoen. De vraag komt natuurlijk wel sneller naar voren in de leefomgeving van een kwetsbare groep. In de badkamer van een zorginstelling waar de verzorging een oudere moet wassen, wil je absoluut geen ongelukken meemaken.”

 

Geven jullie hier garantie op?

”Ja zeker”, knikt Bart. ”We geven vijf jaar garantie op een anti-slip vloer. Het is zeker geen tijdelijke oplossing, mocht er tussentijds iets zijn, dan willen we altijd met de klant meedenken en samen naar een passende oplossing zoeken.”

 

Wil je meer weten over de mogelijkheden of heb je een vraag voor Bart? Neem dan contact met hem op via bart@vloerbewakers.nl.


Vragen over dit bericht?

Vraag het Kenneth
Je kunt direct contact opnemen met Kenneth via: