Werken bij Borrenbergs Groep

“We doen alles om de kwaliteit van een vloer te bewaken!”

mei 2021

Bart Ooms startte zijn carrière 8,5 jaar geleden bij de Borrenbergs Groep. Inmiddels is hij bedrijfsleider bij Vloerbewakers, dat ook onderdeel van de Groep uitmaakt. Het gat tussen project inrichters en de schoonmakers was volgens hen te groot. Dit gat besloten ze te dichten met de producten en diensten die Vloerbewakers aanbieden.

 

Wat doen Vloerbewakers precies?

”We doen alles om de kwaliteit van een goede vloer te bewaken. In de basis is het eigenlijk specialistisch vloeronderhoud. Hierbij kun je denken aan het reinigen, onderhouden of beschermen van een bestaande vloer. Een houten vloer behandel je met olie of lak, natuursteen polijst je en PVC voorzie je van een nieuwe toplaag. Elke materiaalsoort vraagt dus om een specifieke behandeling. Ook vinden we bescherming belangrijk en zorgen we voor de juiste meubelgeleiders. Daarnaast brengen we ook passend advies uit, bijvoorbeeld voor een entreezone.”

 

Wat versta je onder goed onderhoud?

”Goed onderhoud begint bij kennis. Niet alleen van de vloer, maar ook van de verschillende onderhoudsmethoden. Ook de ontwikkelingen binnen de branche spelen hier een grote rol in! Wij, van Vloerbewakers, kijken naar alle verschillende aspecten en beoordelen vervolgens hoe we het beste te werk kunnen gaan. Op basis daarvan brengen we een advies uit. We merken dat hier in het algemeen nog wel eens fouten in worden gemaakt. De schoonmaakster reinigt de vloer immers ook, maar wellicht niet op de goede manier. Dat kan funest zijn voor een goede vloer.”

 

”Bij bepaalde klanten verzorgen we daarom periodiek onderhoud. Zo blijven de vloeren in goede staat. Als je een houten vloer regelmatig behandelt met een goede olie, dan krijgt vuil niet de kans om er in te trekken. Doe je dit niet, dan loop je de kans dat de vloer op den duur grondig onderhoud nodig heeft. Flink schuren bijvoorbeeld. Dat proberen we te voorkomen. We adviseren dan ook om je vloeren goed te onderhouden!”

 

Wat is jullie specialiteit?

“Dat loopt heel erg uiteen. Het gaat van het reinigen van tapijt, tot het coaten van marmoleum of pvc en het lakken van een houten vloer. We merken dat veel mensen zich niet bewust zijn van alle mogelijkheden. We kunnen bijvoorbeeld ook meubelgeleiders vervangen, een goede entreezone aanbrengen of een vloer anti-slip maken. Dit laatste is bij bijna niemand bekend, ondanks dat werkt het perfect! Hoe meer mensen bekend raken met deze diensten en de mogelijkheden die we bieden, hoe meer vraag er naar ontstaat!”

 

Wil je meer weten over de mogelijkheden of heb je nog een vraag voor Bart? Neem dan contact met hem op via bart@vloerbewakers.nl


Vragen over dit bericht?

Vraag het Bart
Je kunt direct contact opnemen met Bart via: